Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Saturday, March 24, 2007

Bretoense rivieren blijven vervuild

Indien Frankrijk er niet in slaag om de grote hoeveelheid nitraat in de Bretoense rivieren in te perken, dreigt het land van de Europese Commissie zware boetes opgelegd te krijgen. De regio wordt al decennialang geteisterd door zware nitraatvervuiling van de intensieve landbouw. De Franse regering heeft een actieplan opgesteld om de Bretoense rivieren te saneren. Dat wordt nu door de Europese Commissie bestudeerd.


De Europese Commissie sluit niet uit dat Frankrijk opnieuw voor het Europese Hof van Justitie in Luxemburg gedaagd zal worden wegens de aanhoudende nitraatvervuiling in de Bretoense rivieren. In 2001 werd Frankrijk al eens veroordeeld door de slechte waterkwaliteit van 37 rivieren. Ondanks een aantal ingrepen, ligt de nitraatconcentratie in elf rivieren nog steeds hoger dan 50 milligram per liter.


Indien het Franse actieplan door de Europese Commissie wordt afgewezen, zou aan het Hof van Justitie gevraagd worden. Daarbovenop stuurt de Europese Commissie ook aan op een dwangsom van 117.882 euro voor elke dag dat de Franse overheid de Europese milieuregels blijft overtreden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home