Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Thursday, September 07, 2006

Vele Zeeuwen tegen natuurplannen Westerschelde

Vele inwoners van Zeeland zijn niet gelukkig met de natuurplannen van de Westerschelde. Volgens het Nederlandse dagblad Trouw is 44 procent van de Zeeuwen tegen de aanleg van een watergericht natuurgebied. Het gaat om een gebied van 600 hectaren, waarbij bewoners hun gronden zouden moeten verkopen.

De Nederlandse provincie Zeeland wil aan de Westerschelde een watergericht natuurgebied van 600 hectaren aanleggen. Maar uit een bevraging door het onderzoeksbureau TNS Nipo, in opdracht van de provincie, bleek dat 44 procent de plannen van het Zeeuwse provinciebestuur niet ziet zitten. Slechts 27 procent schaarde zich achter het watergericht natuurgebied. De rest van de bevolking heeft over het project geen mening.

Bij de inwoners van de polders bleek 77 procent tegen de plannen van het provinciebestuur om de Westerschelde meer ruimte te geven. Volgens het Zeeuwse provinciebestuur is een uitbreiding van de Westerscheldegebied de beste oplossing voor het behoud van de Westerschelde als uniek natuurgebied. Wel gaf 65 procent van de ondervraagden aan dat het natuurgebied gewaarborgd moet blijven.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home