Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Monday, February 04, 2008

Japan gaat door met walvisvangst

De onderhandelingen tussen de Japanse eerste minister Yasuo Fukuda die een wetenschappelijk walvisjachtprogramma verdedigt en de Australische minister van Buitenlandse Zaken, Stephen Smith, leverden geen akkoord op. Japan en Australiƫ onderhandelden over de acties van een Japanse walvisvloot in de Zuidelijke IJszee, waarbij Japan een miljoen zoogdieren wil doden.

'Australiƫ blijft ervan overtuigd dat Japan de walvisvangst moet stoppen', verklaarde Smith. 'Wij bestuderen of we een internationale actie kunnen starten tegen Japan.' Fukuda probeerde eens te meer om de gemoederen te bedaren en stelde dat de walvisvangst 'een kwestie is waarover elk land een eigen standpunt kan innemen.'

De Japanse regering heeft de acties van de milieu-organisatie Sea Sheperd de voorbije weken slecht verteerd. De milieuactivisten moesten hun acties evenwel staken om vol te tanken. Japan zag zijn kans schoon om de walvisvangst te hernemen. Volgens de krant de Daily Telegraph werden de voorbije dagen al vijf walvissen gedood.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home