Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Sunday, September 30, 2007

Onvoldoende grote chrysanten

Door het slechte weer tijdens de maand juli, zal er voor Allerheiligen een tekort zijn aan grote chrysanten. Dat zegt Edwin Coppens, één van de grootste producenten en verkopers van chrysanten in België. De vrij sombere maand juli heeft er volgens hem voor gezorgd dat er opmerkelijk meer kleinere chrysanten zijn. De maanden juli en augustus zijn immers cruciaal voor de groei van de chrysanten.


Edwin Coppens benadrukt dat de kleinere chrysanten kwalitatief in orde zijn, maar voegt het er aan toe dat het tekort aan grote chrysanten heeft ook gevolgen voor de consument. Die zal meer moeten neertellen voor de grote variant en door de overvloed aan kleine chrysanten zal deze soort goedkoper zijn. Coppens verzekert dat de chrysanten op tijd in bloei zullen staan. Enkel een zeer warme maand oktober zou de bloei kunnen vervroegen.


De chrysantenproducent merkt ook op dat de witte chrysanten het de jongste jaren bijzonder goed doen. Dit jaar worden er volgens hem opvallend veel witte chrysanten gevraagd. De eerste aanplantingen starten in april en in de eerste week van juli worden de planten al geëxporteerd naar Scandinavië, waar de chrysant gewoon een terrasplant is en niets te maken heeft met Allerheiligen.


Sinds kort hebben Belgische chrysantenproducenten met de uitvoer naar Rusland een nieuwe markt gevonden. In Rusland vragen ze vooral exclusieve maten. Chrysanten met bollen van 1 meter tot 1,20 meter zijn daar volgens Coppens veel gevraagd.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home