Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Tuesday, October 02, 2007

Overstroming zorgt voor tomatenoogst

De overstromingen die Halle teisterden in mei en juni hebben geteisterd, hebben een bizar neveneffect gekregen. In het overstromingsgebied groeien her en der tomatenplanten op plaatsen waar het rioolwater naar boven spoot door de felle waterdruk. De buurt zegt al jaren te kampen met de wildgroei van tomatenplanten tussen de straatstenen en in de bloemenperken.


"Lange tijd hebben we niet geweten waar die plantjes vandaan kwamen,” aldus de buurt. “We schreven het fenomeen toe aan mensen die belegde broodjes kochten en de tomaten die ze niet lustten in de struiken dumpten. Maar met de jongste overstromingen in de Halse binnenstad is onze frank eindelijk gevallen. Overal waar rioolresten hun weg vonden, groeiden de tomatenplanten.”


Mensen eten de zaadjes van tomaten mee op, maar ze verteren die niet. Langs de stoelgang komen de zaadjes volgens de buurtbewoners in de rioleringen terecht. Bij een overstroming worden de riolen onder hoge druk uitgespoeld. De zaadjes belanden met de rest van de smurrie op straat. De tomaten die tussen de straatstenen groeiden, werden gewied. De plantjes in de bloemperken heeft men laten staan. De buurt hoopt binnenkort van de oogst te kunnen proeven.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home